torsdag 21 november 2013

Det börjar lukta jul!

Jäklar i mig - det är ju snart juuuuul minsann! Jag är en jultokig människa som älskar allt som har med jul att göra. Bättre tidigt än aldrig och ju tidigare desto bättre :-) När mörkret nu sänker sig redan kl fyra, graderna kryper under noll och Oslo är överöst i små juliga lampor är det helt naturligt att lyssna på Stilla natt, äta pepparkakor och lägga ut ljusslingorna hemma också - trots att det är en stund kvar till första advent.

I år ska jag dessutom fira julafton i förskott, den 14:e december. På riktiga julafton sittar jag nämligen på en strand och tittar ut över Stilla havet eller svingar mig fram genom regnskog i en zipline! Det är nämligen ny resa på gång, och efter noggrann planering och full accept från en mycket förstående familj har vi bokat in julafton i Oslo den 14:e december i år. Eftersom julafton kommer 10 dagar för tidigt måste ju allt annat följa samma mönster (i alla fall i min hjärna).

Därmed är jag färdig med julklapparna, har bakat julkakorna och tagit fram adventspyntet. Ligger lite efter på pepparkaksfronten (tror kanske jag kommit upp i max 15 st) och med julron, men tar igen med massivt julmusiklyssnande och till helgen blir det snö- och skidpremiär! Om jag känner mig själv rätt kommer jag ikapp både med pepparkakor och ro då :-)

Har ni kommit igång med julen?


10 kommentarer:

Rosen sa...

hahah du är ju för skön! Jag har köpt lite nya tomtar och mossa till adventstaken :)
Kram

Sara Mia sa...

Vad härligt det låter! Jag är också en riktig "julsucker" så här innan jul. Tror bestämt ljusstakarna får komma fram redan i helgen. Kram!

Titti08 sa...

Jag har småstartat....vi firar julafton I Bangkok...landar där på f.m. 24 dec. stannar 2 dygn innan vi beger oss söderut till huset vårt.
Härligt med sol o värme eller hur!
Kram Titti

Flipfloppan sa...

Men så fint! och vilken underbar belysning i staden också!! Jag kan nog ta fram en hel del men är konstigt noga med att inte tända stjärnorna innan första advent. Fast jag förstår ju såklart att du börjar reden! Kramar

Lingonberrie sa...

Hihihi, vad härligt med ny resa och då förstår jag att du kör lite jul i förskott. För den går ju inte att göra i repris. Fint med stjärnorna...
kramis

Nära vill jag leva sa...

Vad härligt med en resa och det är klart att då måste ju allt tas ut innan. Själv så väntar jag alltid till efter domsöndagen sedan adventar jag på för fullt. Eller någon ljusslinga har kommit fram och jag har samlat på mig en hög gamla juldukar under hösten.
Kramar

Nära vill jag leva sa...

Vad härligt med en resa och det är klart att då måste ju allt tas ut innan. Själv så väntar jag alltid till efter domsöndagen sedan adventar jag på för fullt. Eller någon ljusslinga har kommit fram och jag har samlat på mig en hög gamla juldukar under hösten.
Kramar

Fiona sa...

Fina bildet och härligt att du kommit i julstämning!
JUst nu känns det som att jag skulle kunna hoppa över julen helt och åka långt, långt bort till något varmt ställe...
Kramar

Anonym sa...

Å så härligt. Jag längtar så till jul, men är rädd att jag ska bli trött på den så jag vågar inte börja. Jag ska ju föda runt jul också, BF 27, så jag vet inte hur mycket julafton det blir. Vi ska dessutom fira ensamma hemma, för jag vill inte åka långt bort från Ullevaal om det skulle hända nåt. Och ingen vill komma. :(
Spännande med resa!

HOUSE of ADELA sa...

Vilka mysbilder! Men din lyckliga tjej som får åka iväg, det skulle faktiskt vara superskönt hur mycket jag än gillar julen!=)

Kramar
Adela