torsdag 7 november 2013

Soppa och Bella

Efter några veckor (eller börjar det bli månader kanske?) nästan utan socialt umgänge på veckodagarna hade jag Bella på middagsbesök igår. Mysigt att bara vara två ibland. Fick pratat massa - om stort och smått - och tiden rann iväg mellan kycklingsoppa och cocosbollar. Jag hade nämligen annonserat mitt behov för mjuk och lättuggad (läs lätt-svald-utan-att-behöva-tuggas) kost och omtänksam som Bella är hade hon med sig 6 fantastiskt goda - och mycket mjuka - cocosbollar som fick bli dessert. Soppan var också en ätbar rätt, lättlagad och god, så här kommer receptet på den:
2-3 kycklingfiléer
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatketchup
pressad saft av 1/2 lime
Sambal oelek efter smak och behag
8 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl risoni eller annan liten pastasort
1 dl creme fraich
1/2 dl bladpersilja
Salt, peppar & grön tabasco


Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra. Bryn dem i smör i en gryta. Rör i mjöl och ketchup. Tillsätt pressad lime, sambal oelek, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka någon minut kortare än vad som står på pastan. Rör i grädde och persilja och låt koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och grön tabasco. Servera med en klick creme fraich och vitlöksbaguette.


1 kommentar:

Anonym sa...

Paula, vi hadde en super onsdagskveld. Setter stor pris på vårt vennskap - glad i deg :) god klem fra Bella