1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatketchup
pressad saft av 1/2 lime
Sambal oelek efter smak och behag
8 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl risoni eller annan liten pastasort
1 dl creme fraich
1/2 dl bladpersilja
Salt, peppar & grön tabasco
Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra. Bryn dem i smör i en gryta. Rör i mjöl och ketchup. Tillsätt pressad lime, sambal oelek, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka någon minut kortare än vad som står på pastan. Rör i grädde och persilja och låt koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och grön tabasco. Servera med en klick creme fraich och vitlöksbaguette.
1 kommentar:
Paula, vi hadde en super onsdagskveld. Setter stor pris på vårt vennskap - glad i deg :) god klem fra Bella
Skicka en kommentar