tisdag 26 april 2011

Tigerns sommarlax med kall räk- & caviarsås

När solen skiner och magen kurrar känner jag ofta för något lite lättare. Matlagningsordningen visade egentligen på sambon, men han fixade ny duschslang så det blev min uppgift att fixa middag idag. Valde citronmarinerad lax med grönsallad, avokado, örtbaguette och räk- & caviarsås. Riktigt mumsigt om man får säga det själv, och väldigt enkelt!



Recept kall räk- & caviarsås
1 dl lätt creme fraich
1 msk röd caviar
1/2 dl grovhackade räkor
Hackad basilika
Citronpeppar
Svartpeppar

Grovhacka eller klipp skalade räkor, blanda ihop med creme fraich och röd caviar. Smaksätt med hackad basilka, citronpeppar och ev extra svartpeppar.

4 kommentarer:

Unna dig alltid sa...

Mums! Mat i min smak. Jag köper ofta varmrökt lax för det är så otroligt gott och enkel mat. Dessutom passar det utmärkt för oss med LCHF.

KRAM

Gamla mamman sa...

Ja, varmrökt lax är toppen! Hade det på påskbordet i år också. Skönt att slippa laga så mycket

Kramar!

Odd me sa...

Tack för spännande mat tips! det behöver jag :) Kycklingen och Oles torskgratäng blir först ut att testas för min del.. fast inte samtidigt ;) Kram

Gamla mamman sa...

Så bra att du får lite tips här :-) Ha ha - säkert smart att dela på torsken och kycklingen!

Kram