onsdag 1 juni 2011

Helgens matupplevelser

Har inte sammanfattat helgen som gick än - något jag lovade. Börjar med matupplevelserna - eftersom de nog utgjorde större delen av vår vakna tid tillsammans. Fredagens middag föll tjejerna i smak, kanske speciellt den väldigt väldigt sena efterrätten av urenkla och underbara brownies / chokladkaka med jordgubbar. Se recept här. Det här är allt som blev kvar...


Lätt sushilunch på Bocata - för att få plats med en kokosbolle eller två från Den lille kokosbollefabrikken - som var nerlagd på Grönland, och därför fick ersättas av en större och nästan lika god variant från 7 Eleven :-)


Vi trodde inte vi var hungriga när vi kom till San Leandro på Thorvald Meyers gate, men vi hade fel. Först beställde vi in 11 tapas, vilken borde räcka till fyra små tjejer. Men det gjorde det inte, och vi beställde in 8 till. Servitören imponerades, och när vi svarade att "nej tack, vi vill ha riktig mat" på frågan om vi inte ville ha bröd, blev han direkt mållös.


Nu var vi egentligen mätta, men här har vi ett knippe maffiosos som har en extra efterrättsmage. Förändring fryder, så vi vandrade vidare till Villa paradiso, och beställde in varsin efterrätt. Och det var ett smart drat att gå vidare- vilka goda desserter! Tiramisun var perfekt i smak och konsistens, pannacottan gudagod och den hemlagade glassen utomordentlig i sin krämighet och spännande smaksammansättning. Drinkparaplyn var för övrig på intet sätt karaktäristisk, vare sig för desserterna eller Villa Paradiso. Om någon skulle tvivla.


Vi åt ett par frukostar också, men de var så tråkiga i casa tigero, så de är inte värda att nämnas.

3 kommentarer:

Anne sa...

Imponerad :) Både av mängden mat som trycktes ner i fyra små kvinnomagar och de läckra rätterna!
Kram

Lingonberrie sa...

Mums så gott. Åhhh vad jag längtar nu till vår tjejmiddag i kväll. Sluuuuurp.

kram tigern och ha en fin dag!

Gamla mamman sa...

Frösötös - ha ha, ja här imponerade vi av bara farten :-)

Lingonet - Ha en mysig middag ikväll!!

Kramar och god afton damer!