tisdag 6 september 2011

Tiger-scones för två

Gjorde scones till mamman och mig i morse - underbart! Att jag inte gör det oftare, det är ju så himla gott och verkligen enkelt och snabbt. Med smör som smälter och kanske en liten klick marmelad. Slurp!

RECEPT SCONES FÖR TVÅ
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
1 krm salt
1 krm socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
25 gr smör
1 dl filmjölk


Blanda ihop de torra ingredienserna, finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop degen (sconesen blir sega om man arbetar den för länge). Platta ut degen till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på bakplåtspapper eller en smord plåt. Skåra kakan med mjölad bordskniv i fyra delar, nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Klart att mumsa i sig! Och är man många dubblar, tripplar eller fyrdubblar man bara receptet.




5 kommentarer:

Odd me sa...

Mums! Det skulle vara gott till frukost imorgon :) Kram

Anne sa...

Åååå vad jag blev sugen! Gillar din combo i förra inlägget. Jag får nog börja använda lite från pre-fall snart ;)
Kram

VivanDivanGoesFashion sa...

Ååå vad gott. Blir ju såå himla sugen. Måste bakas snart :)

Kram
/Vivvi

Lingonberrie sa...

Mumsich!
kram

Mallgrodan sa...

Smaskens och tack för tipset. Lite ovanligt med havregryn och vaniljsocker, måste jag prova. För jag är så himla huslig. Som en (våt, tänkte jag skriva) dröm i köket, inget slafsig och fumlig alls faktiskt. Alls *Ljuger så bra* Kram på dig!