RECEPT SCONES FÖR TVÅ
1,5 dl vetemjöl0,5 dl havregryn
1 krm salt
1 krm socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
25 gr smör
1 dl filmjölk
Blanda ihop de torra ingredienserna, finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop degen (sconesen blir sega om man arbetar den för länge). Platta ut degen till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på bakplåtspapper eller en smord plåt. Skåra kakan med mjölad bordskniv i fyra delar, nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Klart att mumsa i sig! Och är man många dubblar, tripplar eller fyrdubblar man bara receptet.
5 kommentarer:
Mums! Det skulle vara gott till frukost imorgon :) Kram
Åååå vad jag blev sugen! Gillar din combo i förra inlägget. Jag får nog börja använda lite från pre-fall snart ;)
Kram
Ååå vad gott. Blir ju såå himla sugen. Måste bakas snart :)
Kram
/Vivvi
Mumsich!
kram
Smaskens och tack för tipset. Lite ovanligt med havregryn och vaniljsocker, måste jag prova. För jag är så himla huslig. Som en (våt, tänkte jag skriva) dröm i köket, inget slafsig och fumlig alls faktiskt. Alls *Ljuger så bra* Kram på dig!
Skicka en kommentar