måndag 10 december 2012

Lussekatter

Pust, kommer alltid på varför jag inte bakar oftare under årets lussekattbak - det tar tiiiiid. Man hade behövt ha 5 händer och massa plåtar. Nu var det gjort i alla fall, och de blev bra. Tog recept från tasteline den här gången, och la russinen i smeten istället för i snurrarna. Så slipper man de där brända, uppsvullna russinen. Läggdags nu, men tror jag ska skölja ner en katt till med ett glas kall mjölk först :-)


12 kommentarer:

K. sa...

Ser helt ljuvligt ut för en sötsugen människa utan minsta sötsak tillgänglig i hemmet som bara ligger här och plötsligt inte jan sova. Vad duktig du är! Kram

Anonym sa...

dom är ju fula ju..

Anonym sa...

Gick det bra att hålla de riktiga katterna undan bullarna? ;)

Anonym sa...

Tycker du är ganska ful som säger så...

Fiona sa...

Jisses vad du har bakat! Tycker dom är jättefina och blir supersugen!
Kram

My Odd Fashion sa...

Oj vad det ser smaskigt ut, var tvungen att baka lite jag med.
För lite roligare julbak kan du nästa gång blötlägga russinen i lite punsch. Saffransbröd har ju lätt för att bli lite torrt, men med både punsch och kesella i så är det avhjälp./Mimmi

Anonym sa...

utseendet spelar ingen roll,gör ett bak du med vetja...så slipper du va avis...

Gamla mamman sa...

Nja, storbak en gång om året är kanske inte jätteduktigt... Eller just därför är det kanske lite duktigt :-) Glad jag kan inspirera i alla fall ;-)
Kram!

Gamla mamman sa...

Håller med om att de blev ganska fula; tur det inte är en lussekatt-miss-universe eller att magen har så kritiska ögon! ;-)

Gamla mamman sa...

Hmm, skulle inte överraska mig om NÅN hittar ETT litet vitt pälsstrå... ;-) Men det gick faktiskt bra - jag höll mig på förbjudet katt-område!
Kram och tack för stödet här ovanför!

Gamla mamman sa...

Det sker inte med det närmsta igen nej ;-)
Kram!

Gamla mamman sa...

Vilket bra tips! Blir fort lite torra, speciellt om man inte äter dem direkt.
Ha en fin kväll!
Tigern