tisdag 16 april 2013

Komma hem

När man är mycket ute och flyger och far, när det är få kvällar hemma och få helger utan planer, när jag inte hinner tröttna på hemmets fyra väggar eller vardagliga rutiner är det extra skönt att komma hem. Hem till egen säng, hem till TV-soffan och musiken, hem till kylskåpet (även om det nu gapar ganska så tomt och läckerheterna hellre rotas fram från skafferiet...), hem till en lägenhet jag trivs så bra i. Och hem till de små samborna. De små vita ulltussarna som fyller mitt hjärta av glädje (nästan alltid; pälsbollarna i hörnena hade jag klarat mig utan...)

Jag har dåligt samvete för att jag är för lite hemme, och jag förväntar att de ska vara sura när jag väl kommer. Men än så länge har de bara varit glada. De kommer och hälsar vid dörren, spinner och slänger sig på golvet, hämtar leksaker och leker kurragömma, ser på mig med stora, blå, snälla ögon. Ibland känner jag mig otillräcklig med mina två händer, men Berit tycker bäst om att hålla sig på behörigt avstånd och nöjer sig med att ge en liten puss ibland, så jag hoppas att Elon får det han vill ha av klappande och kliande.

Det är skönt att komma hem när det är någon där som väntar på mig, som visar att de har saknat mig och som är glada. Då är det nåt visst med att komma hem.

5 kommentarer:

Rosen sa...

:) Nu måste måste jag snart ha pälsbollar!
Kram

Linda Gunnarsson sa...

Dom är ju så fruktansvärt söta dina sambosar:) Kram!

Sara Mia sa...

De är underbara! Förstår att du längtar efter dem, när du åker iväg. Kram!

Angelin sa...

Jeg forstår godt at det er deilig å komme hjem til de to nydelige ulltussene:)))
klem

Oslotigern sa...

Fler pälsbollar åt folket ;-)
Kram tjejer!